7 нестандартни предмета за бита от дървесина

Добавена от: Admin
  62
7 нестандартни предмета за бита от дървесина
Уникални произведения, които ще направят дома ви много по-атрактивен

Дамите отдавна са открили предимствата на дървесината – тя може да бъде не само уютен детайл от интериора, но и да се превърне в ефектно украшение или бижу. В домакинството и при обзавеждането винаги можем да експериментираме, стига да имаме майстор под ръка, който да твори уникални произведения. В групите за социално общуване често можем да забележим какви ли не интересни находки, предмети от бита, които внасят творчески подход в ежедневието ни.

Може би ще ви бъде любопитно да научите за тях, а предлагащите дърводелски услуги, могат да почерпят и вдъхновение:


Пана от дървени шайби


Изящна и напълно натурална декорация за някоя стена или под от жилището ви. Нужни са ви само доста на брой фигури, които да оформят цялостната концепция. Ако смятате, че не бихте могли да се справите с подредбата им, винаги може да потърсите помощ от приятел или специалист в областта.


Сувенир


Ролята на сувенирите е по-скоро да допълват атмосферата в апартамента, но тук сме напълно свободни какъв любимец да си изберем – катеричка, мече, котка или куче. Със сигурност имате етажерка, която може да го приюти или празен ъгъл, отдавна чакал своя „гостенин“. Придобивката ще създаде особена радост сред най-малките обитатели на къщата – децата.


Кубчета за игра


Като споменахме децата, едни красиви кубчета от дърво, биха могли да попълнят перфектно колекцията им от играчки. Те могат да бъдат оцветени или обвити с шарени лепенки. Нека да развихрят въображението си и сами да решат как да се забавляват с тях.


Картина с дърворезба


Картините могат да са живописни, дори когато не са създадени с бои и четка. Дърворезбата е занимание, което изисква висока прецизност и невероятна изящност. Плодовете на този труд, разбира се, няма как да не са именно такива. Въпрос на умения е какво би могло да се изобрази върху този род картини, а обикновено „художникът“ става все по-добър с времето.


Дъска и вилица


Един комплект, който може да се превърне в подарък за нов дом или просто при гостуване на близки. Той е практичен и трудно би останал самотен и захвърлен в някой шкаф, просто защото употребата му е гарантирана. Формата може да е листо, кръг, слънце или всичко друго, което се е зародило в душата на майстора.


Часовник


Природата и времето в едно – наслада за окото и едно истинско очарование, което има силата да се превърне в акцент на всяко помещение.


Поднос с чашки


Само си представете: тази вечер сте подготвили богата трапеза, планирате да седнете със семейството или ви предстои събиране с компания. Изненадата би била пълна, ако сервирате питиетата в дървени чашки с поднос. Специалното ви отношение непременно ще бъде оценено подобаващо.