Често задавани въпроси

Пускане на заявка

Как да публикувам заявка?

Кликнете тук или натиснете бутона "Публикувай работа" в главната навигация на сайта. Колкото по-добрe е описан проектът, толкова повече майстори ще кандидатстват и ще пратят оферти по Вашата заявка. Можете също да качите снимки, планове или идеи, за да помогнете на майсторите да разберат Вашите изисквания по-добре. Опитайте се да предоставите следната информация:
 • Размери на обекта;
 • Кога искате да започне работата;
 • Предпочитани материали;
 • Специални умения, които изисквате от майстора.
Моля, не оставяйте никакви контакти в заглавието на заявката Ви, защото всеки посетител на сайта ще може да ги види.

Какво се случва след това?

От този момент майсторите ще могат да купуват обявата чрез сайта.
Не забравяйте, че винаги можете да добавите информация и снимки към Вашата заявка, като обновяването става лесно и бързо от бутона "Редактирай обява".

Мога ли да прекратя пуснатa вече заявка?

Да. Mожете да прекратите заявката си по всяко време. Ако не сте разменили контакти с нито един майстoр, Вашата заявка ще бъде маркирана като прекратена, но ще можете да я активирате винаги, когато прецените. Ако вече сте разменили контактните си данни с някой майстoр, прекратяването на заявката ще затвори възможността за кандидатстване на нови майстoри. Одобрените ще могат да продължат да комуникират с Вас.
ВНИМАНИЕ! Ако вече сте постигнали споразумение с някой от кандидаствалите майстoри и желаете той да започне работа по Вашия проект, покажете това като натиснете бутона "Деактивирай работа" в секция публикувана работа.Не забравяйте да оставите оценка, след като работата е извършена.

Мога ли да прикача снимка в PDF формат към моята заявка?

Не. RatedHands.com приема снимки само в JPEG или PNG формат. Предлагаме Ви да използвате Adobe Acrobat Reader – той Ви дава възможност да запишете файл директно в JPEG формат. Съществуват и други приложения, които могат да превърнат PDF файл в JPEG или PNG.
Размяна на контакти

Има ли ограничение в броя на майстoрите, с които мога да разменя контакти?

Да. Трима майстора могат да купят вашата обява и Вие да прецените кой да наемете.


Как известявате майстoра за моя телефонен номер?

Raitedhands.com не изпраща Вашия телефонен номер по електронен път. Контактните Ви дании стават достъпни за майстора само в неговия профил. След този момент той вече може да се свърже с Вас, както и Вие с него.


Споделяте ли номера ми с Ваши партньори или маркетингови компании?

Категорично не! Телефонния Ви номер ще бъде видим само от майстoрите, които са кандидатствали по Вашата заявка.

Наемане на изпълнител

Как да означа, че съм наел/а майстор за моя проект?

Влезте в профила си и отидете на страницата на Вашата заявка, там са всички майстори купили обявата.
След като работата по заявката е приключила, ще можете да оставите мнение за качеството на изпълнението.


След като публикувам заявка, задължен/a ли съм да избера някой от майстoрите, които са кандидатствали?

Категорично не. Кого ще наемете е изцяло Ваше решение. Нашата цел е единствено да Ви помогнем да намерите най-добрия майстoр за Вашия проект. В случай, че решите да прекратите заявката, можете просто да я изтриете от сайта натиснете бутона "Деактивирай работа" ( Тя ще се пази 90 дни и винаги през това време може да я активирате отново).

Случайно наех майстор, как да отменя наемането и да не подведа майстора?

Ние ще извършим това вместо Вас. Свържете се с нас и ни опишете случая, а ние ще се погрижим да оправим недоразумението.

Майстoр ми предложи да работи, избягвайки услугата на RatedHands.com – разрешено ли е това?

Възможно е някои майстори да Ви предложат незначителна отстъпка с цел да избегнат посредничетвото на RatedHands.com. Въпреки че първоначално това може да Ви се стори добра идея, не забравяйте, че по този начин губите възможността да оставите оценка за качеството на извършената работа. В случай че по някаква причина останете недоволен/а от крайния резултат, няма да имате възможността да държите майстoра отговорен, нито да осведомите останалите членове на нашата общност за начина, по който е била изпълнена заявката. Желателно е да се оплачете от всеки, предлагащ да работи, избягвайки услугите на сайта, като се свържете с нас.

Уговорената между мен и майстoра цена публична ли е?

Не. Тази информация е достъпна само за Вас, майстoра и RatedHands.com.

Наех майстор, но той не дойде. Какво да направя?

Съжаляваме, ако сте останали разочарован/а. Ние изискваме майстoрите, работещи с RatedHands.com, да предупреждават клиентите, ако са възпрепятствани да изпълнят дадена заявка. Оплачете се от всеки майстoр, който не спази уговорката ви, като се свържете с нас. 
Ние ще предприемем необходимите мерки, като действаме в интерес на нашата общност. Предлагаме Ви да изберете друг майстoр, с когото сте разменили контакти, и да наемете него.


Оставяне на оценка

Какво е оставянето на оценка?

Оценяването на извършената работа на майсторите е основната идея на RatedHands.com. Просто казано, оценката определя качеството на извършената от майстора работа. По този начин новите клиенти се осведомяват за надеждността на майстора от вече използвалите негови услуги. Майсторите, от друга страна, са допълнително мотивирани да свършат качествена работа. Оставянето на оценка се случва само след приключване на изпълнението на съответната заявка и само в случаите, когато майсторът е официално нает през сайта.

Как работи системата за оценяване?

Оценяването е индикаторът за репутацията на майсторите в сайта. Тя определя рейтинга на профилите им и Ви дава възможност да се осведомите за качеството на работата им, преди да изберере кого да наемете. Обратната връзка се оставя единствено от потребители на RatedHands.com, по чиито заявки има нает майстoр и завършено изпълнение. Тя може да представлява положителна, неутрална или отрицателна оценка или мнение. Оценките стриктно се наблюдават от нашия екип, за да се гарантира тяхната достоверност. Системата е едновременно контрол и стимул за качествено изпълнение на поетите ангажименти от страна на майсторите, които повече от всякога се стремят да оставят клиентите си доволни, за да получат техните високи оценки в профилите си. Тя е уникална с възможността за информирано решение, която дава на потребителите, пуснали заявките си през RatedHands.com.
Не забравяйте и Вие да оставите обратна връзка в профила на майстoра, чиито услуги сте използвали. Така ще помогнете на бъдещите клиенти да вземат правилното решение. За Вашата по-голяма сигурност имайте предвид следното: Майстори, които се опитват да избегнат услугите на RatedHands.com, вероятно няма да работят коректно и с Вас. Ако получите предложение да "заобиколите" сайта, не го приемайте, а сигнализирайте и се свържете с нас.

Как да оставя оценка?

Влезте в профила си и отидете на страницата на Вашта заявка. Намерете майстора, чиито услуги сте използвали.
Препоръчваме Ви да не оставяте обратна връзка, преди изпълнението на заявката да е приключило.

Каква е разликата между препоръка и оценка?

Препоръката е предоставен от майстoра по време на регистрацията му в RatedHands.com документ за положително мнение от предишен клиент.
Обратната връзка е оценка или мнение за работата на определен майстoр, дадено от потребител на RatedHands.com. Обратната връзка може да бъде оставена само след като майстoрът е нает през сайта и изпълнението на заявката е приключило.

Как мога да бъда сигурен, че мнението за извършена работа е автентично?

Следим внимателно публикуваното в профилите на нашите потребители. Мнение може да бъде оставено само когато майстoр е нает през сайта и е извършена транзакция. Съмнителните мнения се проверяват от нашия екип. Профилите на майстoрите, които се опитват да "прескочат" системата на RatedHands.com, се премахват от сайта за постоянно.

Мога ли да редактирам оставената от мен оценка, след като веднъж съм го публикувал/а в сайта?

Не. Когато даденa оценка е публикувана, тя не може да бъде поправяна или изтривана.

Защо е премахнатa оставената от мен оценка за извършена работа на майстор?

Системата ни за обратна връзка е основна движеща сила в RatedHands.com. Затова се стремим да осигурим достоверни оценки и коментари. За да бъде достъпна за следващи потребители на платформата, оставената обратна връзка трябва да е:

 • Честна и обективна от гледна точка на изпълнението на съответната заявка;
 • Публикувана от истински потребител;
 • Публикувана от хора, които не се намират в приятелски отношения с оценения майстoр.

Всички мнения и коментари се проверяват от нашият екип. Ако мнението не отговаря на политиката на RatedHands.com, то се изтрива от сайта за постоянно.

Наeх майстор през сайта, но той си "остави ръцете". Как да постъпя?

В подобни случаи препоръчваме да се опитате да обсъдите проблема със самия майстор и да намерите общо решение. Повечето майстори се стремят клиентите им да останат доволни. Ако не успеете да се споразумеете, а работата е извършена некачествено, препоръчваме да оставите своята обратна връзка. Възможността да оставите отрицателно мнение стимулира качествената работа на майсторите. Моля, имайте предвид, че всеки майстор има право да отговори на Вашето мнение. Отговори на неутрални или негативни мнения не могат да бъдат премахвани. Можете също да се свържете с Комисията за защита на потребителите и да споделите проблема си.
Квалификация

Осъществява ли RatedHands.com проверка и контрол на майстoрите, работещи в сайта?

RatedHands.com е интернет платформа за пазар на услуги, свързваща клиенти, майстoри и търговци. Ние не се явяваме пряк работодател на регистрираните майстoри, затова нямаме възможност да ги контролираме. Ние обаче ги стимулираме да градят положителен профил и репутация в RatedHands. 
Гаранцията, която даваме, е нашата система за обратна връзка. Оставените в профилите на майсторите мнения са от първостепенно значение за печеленето на нови заявки, затова майстoрите, работещи с RatedHands.com, полагат големи усилия да получат положителни оценки и да градят своя рейтинг. 
Тези от тях, които искат да приложат към профилите си квалификации, акредитации или членства в различни организации, трябва да могат да удостоверят валидността и достоверността на съответните документи. В противен случай нашите администратори няма да допуснат публикуване на информацията.

Условия за ползване
1. Въведение:
Интернет страницата ratedhands.com представлява средство за предоставяне на услуги на информационното общество, което е изградено като социална и информационна платформа, целяща да улесни, стимулира и подкрепя комуникацията между майстори, занаятчии, строителни търговци и други лица, предоставящи услуги от една страна и техните потенциални клиенти от друга. 

Чрез достъпа до ratedhands.com, Вие се съгласявате да бъдете обвързани с настоящите общи условия и правила за ползване. В случай, че не сте съгласни с някое или всички условия, моля не ползвайте услугите, предоставяни чрез ratedhands.com и преустановете достъпа до интернет страницата. 

Настоящите общи условия и правила за ползване уреждат отношенията между: 

1. Вас, като посетител или регистриран потребител или получател на услуги, от една страна и
2. „Рейтед хендс солюшънс” ООД с ЕИК ‎‎204642036, със седалище и адрес на управление в гр.София 1700, район Лозенец, ж.к. Градина бл.17, наричано по долу за краткост Доставчикът,
Заедно наричани по-долу Страни.


Услугите на информационното общество се предоставят чрез интернет страницата ratedhands.com.
2. Определения:

Чл. 1. При тълкуване и прилагане на настоящите общи условия и правила за ползване, използваните по-долу термини и изрази имат следното значение:

 • Интернет страница – ratedhands.com като обособено място в глобалната мрежа, достъпно чрез своя унифициран адрес;
 • Доставчик на услуги, Доставчик – дружество „Рейтед хендс солюшънс ООД” с ЕИК ‎‎204642036, със седалище и адрес гр.София 1700, район Лозенец, ж.к. Градина бл.17, което предоставя услуги на информационното общество, чрез интернет страницата;
 • Услуги, предоставяни на информационното общество – услуги, предоставяни от Доставчика, състоящи се в приемане, съхраняване и предаване на информация с цел осъществяване на контакт между майстори, занаятчии, строителни търговци и други лица, предоставящи услуги, от една страна и техните потенциални клиенти от друга;
 • Изпълнител - получател на услуга, майстор, строителен търговец или друг представител на строителния бранш, занаятчия, както и всяко друго физическо или юридическо лице, което ползва услуги, предоставяни от Доставчика, за професионални, търговски или други цели, по специално за търсене на информация или осигуряване на достъп до нея;
 • Клиент – потребител, физическо или юридическо лице, което действа за цели, извън неговата професионална, търговска или икономическа дейност;
 • Посетители – всички нерегистрирани потребители и получатели на услуги;
 • Профил – обособена част от интернет страницата, която съдържа информация за регистриран Изпълнител, предоставяна от него и от негови Клиенти и съхранявана от Доставчика. Достъпът до профила се осъществява чрез въвеждане на потребителско име и парола. Профилът осигурява възможност Изпълнителят по всяко време да преглежда и редактира съхраняваните данни;
 • Бизнес Уебсайт – обособена част от интернет страницата, която съдържа информация за регистриран Изпълнител, предоставяна от него и от негови Клиенти и съхранявана от Доставчика. Достъпът до Бизнес Уебсайта е публичен и позволява на всеки по всяко време да преглежда съхраняваните данни на Изпълнителя;
 • Заявка – съхранявана по заявка на Клиент информация относно търсена от него строително-ремонтна или друга услуга, която съдържа данни за характера на услугата и района на местоизпълнението й;
 • Лична заявка – Заявка, която е одобрена и изпратена от Доставчика до Изпълнителя, който отговаря на критериите, заложени в нея;
 • Кандидатстване – отправяне на Предложение от страна на Изпълнител, адресирано до Клиент, в отговор на Заявка;
 • Спечелена заявка: – възложена чрез интернет страницата от Клиента и приета от Изпълнителя поръчка за извършване на услуга, предлагана от Изпълнителя;
 • Пакет:  пакет от услуги, предоставяни от Доставчика на Изпълнителя, срещу заплащане на възнаграждение;
 • Оставяне на оценка – форма за оценяване на вече извършена строително-ремонтна или друга услуга, посредством публикуване от страна на Клиента на положителна или отрицателна оценка в профила на Изпълнителя;
 • Търговско съобщение – изпратено от Доставчика до потребителите и получатели на услуги електронно съобщение, което има за цел да рекламира директно или косвено стоките, услугите или имиджа на юридическо или физическо лице, което извършва търговска или занаятчийска дейност;
3. Предмет:

чл. 2. (1) Настоящите общи условия уреждат отношенията между Страните, възникнали във връзка с предоставянето на услуги, свързани с приемане, съхраняване, предоставяне и предаване на информация от и на Клиенти и Изпълнители по повод търсени и предлагани от тях услуги;

(2) Поръчките са предмет на отделен договор между Клиента като възложител и Изпълнителя, като условията за тяхното изпълнение не се уреждат от настоящите Общи условия. Доставчикът не е страна по този договор и не носи отговорност за неговото неизпълнение, частично, забавено или лошо изпълнение, както и за вредите, настъпили за някоя от страните по повод неговото изпълнение.

Чл. 3. (1) При осъществяване на своята дейност, Доставчикът предоставя следните видове услуги, чрез свободен достъп на неопределен кръг лица до интернет страницата:

 • 1. свободен преглед на информация относно търсена строително-ремонтна услуга;
 • 2. разглеждане на Уебсайтове на Изпълнители;
 • 3. достъп до информационен бюлетин.

(2) За достъп до всички останали услуги, предоставяни от Доставчика, е необходима регистрация при спазване на настоящите общи условия.

4. Регистрация, сключване на договор за предоставяне на услуги, предоставяни на информационното общество:

Чл. 4. (1) Достъпът до услугите по чл. 3, ал. 2, се осигурява от Доставчика, въз основа на договор, сключен от разстояние, чрез изпращане от Посетителя по електронен път до Доставчика на валидна заявка за регистрация.

(2) Валидна заявка по предходната алинея е всяка заявка, която съдържа всички необходими и изисквани данни, съгласно електронна форма, до която Доставчикът предоставя достъп на интернет страницата. За валидна заявка за регистрация се счита тази, която е потвърдена от Доставчика, чрез изпращане на електронно съобщение на посочен от Посетителя адрес на електронна поща.

(3) С изпращането на валидна заявка за регистрация, Посетителят се съгласява, че при предоставянето на услугите Доставчикът може да използва следните технически средства:

 • 1. автоматизирана система за позвъняване без човешка намеса;
 • 2. факс;
 • 3. електронна поща.

Чл. 5. Договорът по предходния член има за предмет съхраняване на информация и предоставяне на достъп до съхранената информация от Доставчика при изпълнение на финансовите условия, описани в чл. 12 и чл. 13 от настоящите общи условия.

5. Заявка от Клиент:

Чл. 6. (1) Доставчикът осигурява достъп само до одобрени от него валидни Заявки. За валидна заявка се счита тази, която отговаря на настоящите общи условия и съдържа всички необходими реквизити, съгласно електронна форма, намираща се на http://ratedhands.com/faq/terms-of-use.

(2) Информацията, съдържаща се в Заявката се съхранява и предава от Доставчика по инициатива на Клиента.

(3) Получателят на обявата се избира въз основа на характера на търсената услуга и района на нейното изпълнение;

(4) Доставчикът няма право да променя съдържанието на Заявката;

(5) Доставчикът не носи отговорност относно съдържанието на публикуваната и/или предавана Заявка.

Чл. 7. Клиентът не дължи възнаграждение на Доставчикът за публикуване и предаване на Заявка.

6. Предаване на Заявка. Лична Заявка:

Чл. 8. (1) Доставчикът предава одобрената от него Заявка, чрез изпращане на Лична Заявка до определен кръг Изпълнители, съобразно вида на търсената услуга и нейното местоизпълнение.

(2) Доставчикът не носи отговорност спрямо Изпълнителите, получатели на услуги, относно верността и съдържанието на изпратената Лична Заявка.

7. Кандидатстване:

Чл. 9. (1) Всеки Изпълнител може да кандидатства за възлагане на поръчка за извършване на търсена от Клиента услуга, чрез следните действия:

 • отправяне чрез интернет страницата на предложение-оферта, адресирано до Клиента;
 • отправяне чрез интернет страницата на въпрос, адресиран до Клиента и свързан с особеностите на търсената услуга;
 • отправяне чрез интернет страницата на предложение, адресирано до Клиента, за оглед на обекта на търсената услуга.

(2) Доставчикът приема, съхранява и предоставя информация, свързана с действията по предходната алинея.

(3) Действията по ал. 1 на настоящия член представляват преддоговорни отношения между Клиент и Изпълнител и не обвързват Доставчика.

8. Възлагане и изпълнение на поръчка:

Чл. 10. Строително-ремонтната или друга услуга се извършва въз основа на договор между Клиент и избран от него посредством интернет страницата Изпълнител. Доставчикът не е страна по този договор и не отговаря за вредите, настъпили като последица от действията на Клиента и Изпълнител при изпълнението или неизпълнението на този договор.

9. Оставяне на оценка:

Чл. 11. (1) Изпълнителят се съгласява, че Клиентът може да публикува на Профила на Изпълнителя положителни, отрицателна или неутрална оценки за извършената от него услуга.

(2) Клиентът носи отговорност за вредите, който са настъпили за Изпълнителя като пряка и непосредствена последица от публикуваните на неговия профил оценки, които противоречат на закона, добрите нрави и морала.

(3) Доставчикът има право, но не и задължение да премахва от Профила оценки, които противоречат на закона, добрите нрави и морала.

10. Финансови условия:

Чл. 12. Услугите, до които има достъп Клиента, съгласно настоящите Общи условия, се предоставят от Доставчика безвъзмездно.

Чл. 13. Услугите, до които има достъп Изпълнителя, се предоставят от Доставчика, при спазване на следните условия:


 • 2. Възнаграждението се предплаща от Изпълнителя в тридневен срок от потвърждаване на Поръчката на Пакет. След този период Поръчката се анулира автоматично;
 • 3. Възнаграждението се предплаща от Изпълнителя за период от време и брой контакти, индивидуално избрани от всеки Изпълнител.
 • 4. При предварително заплащане на Пакет, Изпълнителят има право да преглежда и кандидатства по заявки, да разменя телефони с клиенти и да печели заявки;
 • 5. След изтичане на предварително заплатения Пакет, Изпълнителят има право само да преглежда заявки;
 • 6. Доставчикът си запазва правото да променя настоящите финансови условия. Доставчикът се задължава да информира Изпълнителите в разумен срок преди всяка промяна на финансовите условия.
 • 7. В случай, че не е съгласен с новите финансови условия по предходната точка, всеки Изпълнител може да прекрати договора с Доставчика и да преустанови отношенията си с Доставчика по повод услугите, предоставяни съгласно чл. 4 от настоящите Общи условия. В този случай Доставчикът не дължи връщане на вече заплатените от Изпълнителя възнаграждения.
11. Промоции:

Чл. 14. Доставчикът се задължава да предостави на подходящо място в интернет страницата информация относно предлаганите от него промоции, като задължително посочва:

 • 1. Групата услуги, за които е валидна промоцията;
 • 2. Условията, при които се извършва промоцията;
 • 3. Срокът на промоцията.
12. Непоискани търговски съобщения:

Чл. 15. (1)С приемането на настоящите Общи условия, Клиентите и Изпълнители се съгласяват да получават непоискани търговски съобщения с цел Доставчикът да предложи информация и реклами относно свои собствени или оферирани от други търговски дружества стоки и/или услуги, да прави запитвания по най-различни въпроси, да провежда анкети и други.

(2) Клиентите и Изпълнители имат право да възразят срещу изпращането на непоискани търговски съобщения, чрез изпращането по електронен път на писмен отказ от непоискани търговски съожбщения.

13. Права и задължения:

Чл. 16. Съгласно настоящите Общи условия, Клиентите имат следните права:

 • да публикуват на интернет страницата валидни Заявки за извършване на строително-ремонтни или други услуги;
 • на достъп до съдържанието на профилите на Изпълнители, съдържащи информация за извършваните от тях строително-ремонтни или други услуги;
 • да оценяват вече извършена от Изпълнител услуга, използвайки формата за Обратна връзка, до която Доставчикът следва да предостави достъп.

Чл. 17. Съгласно настоящите Общи условия Клиентите имат следните задължения:

 • да попълват коректно и вярно електронната форма за изпращане на Заявка, като подават точни данни относно характера и местоизпълнението на търсената строително-ремонтна или друга услуга;
 • да уведомят незабавно Доставчика в случай, че анулират своята изпратена и вече одобрена Заявка;
 • да бъдат коректни и обективни при използване на Обратна връзка, като форма за оценяване на вече извършени строително-ремонтни услуги;
 • да не извършват злоумишлени действия с цел нарушаване на нормалното функциониране на интернет страницата, като изпращане на нежелана поща (SPAM, JUNK MAIL), препълване на каналите (FLOOD), получаване на достъп до ресурси с чужди права и пароли, използване на недостатъци в системите с цел собствена облага или добиване на информация, както и други действия, които могат да бъдат квалифицирани като промишлен шпионаж или саботаж, или предизвикване инсталация на вируси или системи за отдалечен контрол, смущаване нормалната работа на останалите потребители и получатели на услуги, извършване на каквито и да било действия, които могат да се квалифицират като престъпление или административно нарушение, съгласно българското законодателство;
 • да не публикуват, изпращат и предават каквито и да са материали с противозаконно, заплашително, невярно, подвеждащо, оскърбително, малтретиращо, опозоряващо, оклеветяващо, неприлично, подстрекаващо, порнографско или религиозно некоректно съдържание или каквито и да са материали, които установяват или окуражават поведение, което би било сметнато за криминално престъпление, би довело до гражданска или наказателна отговорност или по друг начин би нарушило закона.

Чл. 18. С приемането на настоящите общи условия Изпълнителите декларират:

 • че са дееспособни физически или юридически лица;
 • че като търговци, не са обявени в несъстоятелност, не са в открито производство по несъстоятелност, както и че не са в производство по ликвидация;
 • че разполагат с всички необходими лицензии и документи, в случай че в българското законодателство е предвиден разрешителен, регистрационен или уведомителен режим, относно извършаваните от тях дейности;

чл. 19. Съгласно настоящите Общи условия Изпълнителите имат следните права:

 • достъп до публикуваните Заявки;
 • достъп до профил, който съдържа информация за извършваните от тях дейности, оценки от техни клиенти, информация за тяхната фирма и снимки от предишни проекти, както и възможност да обновяват информацията, съдържаща се в този профил;
 • да получават Лични Заявки.

Чл. 20. Съгласно настоящите Общи условия Изпълнителите имат следните задължения:

 • да заплащат своевременно на Доставчика дължимото Възнаграждение съгласно настоящите Общи условия;
 • да подават точна и коректна информация относно извършваните от тях дейности, както и да актуализират своевременно вече публикувана такава информация;
 • да не извършват злоумишлени действия, с цел нарушаване на нормалното функциониране на интернет страницата, като изпращане на нежелана поща (SPAM, JUNK MAIL), препълване на каналите (FLOOD), получаване на достъп до ресурси с чужди права и пароли, използване на недостатъци в системите с цел собствена облага или добиване на информация, както и други действия, които могат да бъдат квалифицирани като промишлен шпионаж или саботаж, или предизвикване инсталация на вируси или системи за отдалечен контрол, смущаване нормалната работа на останалите посетители на интернет страницата, извършване на каквито и да било действия, които могат да се квалифицират като престъпление или административно нарушение по българското законодателство или по законодателството на друга страна;
 • да не публикуват, изпращат и предават каквито и да са материали с противозаконно, заплашително, невярно, подвеждащо, оскърбително, малтретиращо, опозоряващо, оклеветяващо, неприлично, подстрекаващо, порнографско или религиозно некоректно съдържание или каквито и да са материали, които установяват или окуражават поведение, което би било сметнато за криминално престъпление, би довело до гражданска или наказателна отговорност или по друг начин би нарушило закона.
 • да изпълняват и извършват Заявките единствено и само от името, с което са се регистрирали на Интернет страница и фигурира в техните Бизнес Уебсайтове.

Чл. 21. При предоставяне на своите услуги Доставчикът има следните права:

 • да извършва промени в настоящите общи условия, като уведомява това потребителите и получателите на услуги;
 • да поставя електронни препратки към други интернет страници, както и рекламни банери. С приемането на настоящите общи условия посетителите на интернет страницата се съгласяват на вниманието им да бъдат представяни подобни рекламни банери и препратки към други интернет страници;
 • да преустановява без предизвестие достъпа до съдържанието на интернет страницата и предлаганите чрез нея услуги, в случай на системно или грубо нарушение от тяхна страна на настоящите условия;
 • да преустанови достъпа до обяви и съобщения, публикувани в нарушение на настоящите общи условия;
 • има право на обезщетение за всички вреди включително и такива във връзка с отправени от трети лица претенции, причинени от виновно нарушение на настоящите общи условия.
14. Ограничение на отговорността:

Чл. 22. Страните се съгласяват, че Доставчикът не носи отговорност относно:

 • 1. правата и задълженията на Изпълнители и Клиенти по сключения между тях договор за възлагане на поръчки и предоставяне на услуги;
 • 2. вреди, причинени върху софтуера и хардуера на посетителите на интернет страницата, в резултат на предоставяните от Доставчика услуги;
 • 3. други вреди, причинени при използване на услугите, предоставяни чрез интернет страницата, освен при груба небрежност или умисъл от страна на Доставчика или негов служител.
15. Интелектуална Собственост

Чл. 23. Всички компоненти от съдържанието на интернет страницата, включително текст, рисунки, графики, скици, снимки, дизайн, видео, софтуерни програми и др., представляват обект на авт0рско право по смисъла на Закона за автрското право и сродните му права и са притежание на Доставчика и/или неговите партньори, клиенти, потребители и получатели на услуги, предоставили за публикуване съответните материали.

Чл. 24. (1) С публуването на материали, обекти на интелектуална собственост, Изпълнителите и Клиентите отстъпват на Доставчика неизключителното право да използва публуваните материали като ги записва, съхранява, разпространява, включително да предлага достъп на неограничен брой лица до тях по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки от тях, без да дължи възнаграждение за това и без териториални ограничения (за целия свят).

(2) Правото по предходната алинея се предоставя за времето, за което Потребителското съдържание е разположено на интернет страницата, както и за разумен срок след премахването или изтриването му.

(3) Клиенти и Изпълнители декларират, че са носители на съответните права на интелектуална собсвеност върху публикуваните от тях материали, които представляват обекти на интелектуална собственост по смисъла на ЗАПСП.

16. Лични данни:

Чл. 25. (1) С приемането на настоящите Общи условия и правила за ползване, Вие давате съгласие предоставените от Вас лични данни да бъдат обработвани от Доставчика при спазване на Закона за защита на личните данни.

(2) Доставчикът се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, като осигури необходимите технически и организационни мерки, за да защити данните от случайно или незаконно унищожаване, или от случайна загуба, от неправомерен достъп, изменение или разпространение, както и от други незаконни форми на обработване.

Чл. 26. С приемането на настоящите общи условия и правила за ползване, Вие давате съгласие предоставените от Вас лични данни да бъдат предоставяни на трети лица в следните случаи:

 • 1. когато лично сте подал данните в полета с публична информация;
 • 2. когато информацията, съдържаща лични данни, се предоставя на Клиенти или Изпълнители, с цел осъществяване на комуникация между тях, във връзка с търсена или предлагана строително-ремонтна услуга;
 • 3. когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация, съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред;
 • 4. за предоставяне на статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за действия на посетителите върху техните рекламни банери и линкове;
 • 5. за целите на директния маркетинг.
17. Промени:

Чл. 27. (1) Доставчикът запазва право си едностранно да променя настоящите Общи условия, като се задължава да информира за това потребителите и получателите на услуги по подходящ начин.

(2) Промените по предходната алинея обвързват и вече регистрираните Изпълнители и Клиенти, които не отправят изрично искане за прекратяване на договора за предоставяне на услуги, сключен с Доставчика.

18. Прекратяване на договора за предоставяне на услуги на информационното общество:

Чл. 28. Доставчикът прекратява без изрично предизвестие достъпа до услугите, които предоставя чрез интернет страницата в случай, че Изпълнителят или Клиентът грубо или системно нарушава настоящите Общи условия, правила за ползване и българското законодателство, както и когато:

 • 1. Изпълнителят не изпълни своето задължение за заплащане на дължимото Възнаграждение, съгласно финансовите условия;
 • 2. Доставчикът получи искане за прекратяване на договора;
 • 3. Доставчикът преустанови своята дейност.

Чл. 29. При прекратяване на договора Доставчикът не дължи връщане на вече заплатени от Изпълнителя възнаграждения.

19. Приложимо право:

Чл. 30. За неуредените изрично в настоящите общи условия въпроси се прилага българското законодателство;

20. Уреждане на спорове:

Чл. 31. Всички евентуални спорове между страните ще се решават по доброволен път. В случай, че доброволно споразумение не бъде постигнато, спорът ще се отнесе до компетентния съд в Република България, като се прилага българското законодателство.

Защита на личните данни

Защита на личните данни:

Уважаеми клиенти, 

Регистрацията в нашия сайт изисква само e-mail адрес, за да може да участвате в дискусии,  да купувате и оценявате услугите или да получавате актуална информация за обяви. При направена от Вас покупка е необходимо да предоставите лични данни, свързани с физическата Ви идентичност: име, фамилия, адрес (включително електронен) за кореспонденция и телефон за контакт.

Преди да завършите покупките си, трябва да се се информирате за законосъобразността на обработването на личните Ви данни от наша страна, да попълните необходимата информация в полетата за кореспонденция и да дадете Вашето съгласие.  Даването на съгласие за обработка на личните Ви данни става чрез отметка на параграф “Прочетох и съм съгласен с Общи условия *, непосредствено преди регистрация !

Чрез приемането на нашите Общи условия се информирате, че:

 1. Фирма "Рейтед Хендс Солюшънс" ООД, в качеството на Администратор на лични данни, ще обработва личните Ви данни на основание чл. 4 ал. 1  т.2 и т.3 от Закона за защита на личните данни и във връзка с чл. 13 от Регламент (ЕС) 2016/679.

  Рейтед Хендс Солюшънс
  ж.к. Градина бл.17 вх.'Б' ет.6 ап.17
  Управител: Огнян Нанков
  Телефон: +359 877 66 82 43
  E-mail: office@ratedhands.com
  Web: www.ratedhands.com

 2. Личните Ви данни са необходими, съгласно чл. 6 от Закона за счетоводството, за да Ви бъде издаден първичен счетоводен документ и ще се съхраняват при нас, на основание чл. 12 от Закона за счетоводството – до 10 години!

 3. Личните Ви данни ще се предоставят на трета страна –  За счетоводни услуги. Ние няма да предоставяме личните Ви данни на други дружества или на друга държава, освен ако същото е изисквано по надлежен път от органи на съд, прокуратура, следствени органи и други за упражняване на наши права и законни интереси.

 4. Сайтът ни https://ratedhands.com използва бисквитки (cookies) за да се гарантира по-добрата му функционалност. Съхранението на брузерните Ви настройки на нашия сървър е за 1 (една) седмица.

 5. Сайтът ни https://ratedhands.com използва външни добавки Google Analytics, Google Webmaster tools и Facebook. Тези приложения използват IP адреса на браузера Ви, но без да го асоциират с Вашият профил!

 6. Обработването на личните Ви данни не е въз основа на автоматизирано вземане на решения, включително профилиране.

 7. Ако по някаква причина е необходимо обработване на лични данни на деца, обработването на данни на дете е законосъобразно, ако детето е поне на 16 години. Ако детето е под 16 години това обработване е законосъобразно само ако и доколкото такова съгласие е дадено или разрешено от носещия родителска отговорност за детето.

 8. Имате право за достъп до личните си данни за коригиране, ограничаване, блокиране или изтриване (право „да бъдеш забравен“).

  – През менюто "Моят профил" можете по всяко време да актуализирате – коригирате личната си информация;

  – Правото си за ограничаване, блокиране или изтриване (право „да бъдеш забравен“) е обвързано с това, дали имате издаден документ за покупка. Ако вече сте пазарували от нас, документите, изисквани по Закона за счетоводството трябва да се съхраняват до 10 години. Ако не сте пазарували от нас и нямате издаден счетоводен документ, то можете само да ни уведомите за Вашето желание писмено на пощенския ни адрес или чрез електронната ни поща – вижте Меню “Контакти”;

  – При искане за заличаване, блокиране на лични данни или изтриване, поради обработване, несъответстващо на Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679, "Рейтед Хендс Солюшънс" ООД взема решение и извършва съответното действие от подаване на заявлението от Ваша страна в 14-дневен срок или 30-дневен, когато обективно се изисква по-дълъг срок за събиране на всички искани данни и това сериозно затруднява дейността на дружеството или мотивирано Ви отказва извършването им. При извършено заличаване, коригиране или блокиране, ние уведомяваме всеки получател, на когото личните Ви данни са били разкрити, освен ако това е невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия. "Рейтед Хендс Солюшънс" ООД ще Ви информира за тези получатели, ако Вие поискате това.

 9. Предоставянето на лични Ви данни е задължително за да се реализира търговската поръчка и продажба на продукти от "Рейтед Хендс Солюшънс" ООД, Ако Вашите данни не бъдат предоставени – не може да се извърши продажбата по електронен път! 

 10.  Имате право за възражение срещу обработването и преносимостта на личните Ви данни. За необоснована обработка и неадекватна защита на личните Ви данни, можете да сигнализирате надзорния орган:

  Комисия за защита на личните данни
  Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
  тел.: (02) 940 20 46
  факс: (02) 940 36 40
  Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  Уеб сайт: www.cpdp.bg

Друго

Не получавам известия на електронната си поща, какво мога да направя?

За да можете да се възползвате изцяло от предимствата на Ratedhands.com, е важно да получавате нашите електронни съобщения. За съжаление, някои доставчици блокират съобщенията ни в спам папката.
Ако не получавате известия от нас, първо проверете дали електронната поща, с която сте се регистрирали в RatedHands.com, е вярно написана. След това погледнете в папката за нежелана поща. Ако съобщенията ни са били блокирани, ще трябва да маркирате, че не са спам или да ни добавите към Вашия списък с контакти.
Ако не сте сигурни как да направите това, моля, потърсете в раздела "Съвети" или "Помощ" на Вашия доставчик. Настройването ще Ви отнемат няколко минути, но ще Ви помогне да получавате винаги актуална информация по Вашата заявка в RatedHands.com.

Как мога да си сменя паролата?

Посетете следния линк и следвайте инструкциите: Смяна на парола.

Майстор ми изпрати враждебно съобщение. Какво мога да направя?

RatedHands.com апелира към добронамереност и уважение между потребителите. Ако засечете или пострадате от грубо отношение от страна на майстoр или клиент, моля, свържете се с нас. 
Ние ще се постараем да разследваме случая и да вземем нужните мерки.

Мога ли да изкажа похвали или да дам предложения за подобрения в сайта?

Разбира се! Положително или отрицателно – Вашето мнение е от голямо значение за нас. Постоянно обновяваме сайта и винаги търсим нови начини да подобрим услугата. Пратете ни съобщение. 
или ни се обадете на телефон 0877 66 82 43 от 10:00 до 19:00 часа.

Защо не мога да публикувам контактите си на публично място в сайта?

Ние се грижим за Вашето лично пространство и искаме да бъдете сигурни и необезспокоени. Стремим се да Ви предпазим от получаване на спам и нежелани обаждания. Затова и не позволяваме контакти да бъдат публикувани на пулбични страници. Тези страници са достъпни за всички и с информацията от тях би било лесно да се злоупотребява.

Защитени ли са личните ми данни и информация?

Да. RatedHands.com не продава личните Ви данни и не споделя контактите Ви на нито едно публично място в сайта.