Няколко интересни идеи при ремонт на покриви

Добавена от: Admin
  62
Няколко интересни идеи при ремонт на покриви
Да превърнеш покрива си в еко оазис – защо не....

Наближава сезонът на активните ремонти, а ако отдавна планирате преустройство на покрива, сега е моментът да черпите интересни идеи. Независимо дали става дума за къща или за малка кооперация, предложенията могат да се адаптират според изискванията на собствениците.

Покривните конструкции изискват професионална намеса – несъмнено това е водещ фактор при избора на стратегия. Ако обаче споделите своите намерения, със сигурност ще получите адекватна консултация, когато решите да пристъпите към действие. Може да заложите на природосъобразни методи и енергийна ефективност, за да сътворите един истински еко оазис на покрива.

Ето как може да ги приложите в реалността:


Градина в градски условия


Може да превърнете покрива си във вечно зелена градина, в която да насадите различни растения, стига да са подходящи за местния климат. Зеленият кът ще изисква дренажна система и различни модули от полиетилен, за да оформите цялостната схема. Когато работата по проекта приключи, за вас остава да полагате елементарни грижи за видовете и да ги наблюдавате как избуяват пред очите ви.

Помислите и за предпазването на покривите от протичане. Съществуват специални гумени кантове, които могат да се поставят, за да се предотвратят неприятни последствия. Освен навлизане на дъждовната вода в самата сграда, това спира и замърсяването в района около имота.


Да почерпим енергия от слънцето


Интегрирането на слънчеви панели е отлична възможност за всички, които са готови да инвестират в подобно начинание. Застраховайте се обаче от грешки при слагането на инсталации, които по-скоро ще ви създават проблеми, отколкото да ви бъдат от полза. Препоръчителни са тънките платформи за събиране на енергия от слънцето. Вече се прилага и включването на фотоволтаични соларни клетки във всякакъв тип покривни материали. Засега те не са с масово разпространение, тъй като цената им е по-висока.


Басейн на покрива


Оферта, която изглежда примамлива, но определено не е за всеки. Ако устроите обаче по този начин пространството над площта на стаите си, ще си осигурите часове на блажено спокойствие, далеч от шумните и препълнени през лятото обществени басейни. Преценете дали може да отделите бюджет за такова съоръжение и до колко то оправдава целта си, както и дали ще се справите с разходите занапред.


Един обикновен метален вариант


Не се изненадвайте – металът все още се счита за еко суровина, която може да вкарате в употреба и тук. Достъпен е като стойност, рециклира се, а и е толкова издръжлив във времето. Валежите спокойно може да го тормозят, без да усетите негативните преживявания на до болка познатата комбинация от дърво и керемиди.

Намерете най-добрите майстори за ремонти на покрива в RatedHands!